Tatu Huuskonen Puhun totuudesta niin kuin sen itse ymmärrän

Mitä on CRT ja miksi jätän sen kesken

CRT tarkoittaa kirjaimellisesti "Cognitive Remediation Therapy", eli kognitiivista parannusterapiaa. Menetelmä koostuu sarjasta harjoitteita, joiden tarkoitus on parantaa arjen hallintaa, ja siihen liittyviä mielen prosesseja.

Julkista dataa CRT:stä on vaikea löytää, muuta kuin tieteellisten artikkelien muodossa. Tavalliselle taplaajalle tämä tarkoittaa, että tietoa ei ole. 

Suurin osa harjoitteista ovat todella yksinkertaisia, esimerkistä käy tämä: luettelen sarjan kirjaimia, kirjoita ne paperille käänteisessä järjestyksessä. Toinen esimerkki on vaikka tehtävä jossa pitää puolittaa viivoja. CRT:ssä on myös paljon toistoa. Nämä varmaankin johtuvat siitä että kuntoutettavien taso on heikonlaista. Kuntoutettava saa usein palautetta virheistä mutta tehtäviä ei saa harjoitettua kerralla kuntoon.

Yleisimmät syyt kuntoutusmenetelmän käytölle ovat aivovauriot, skitsofrenia, ja anoreksia.

Psykiatrian laajempi kuva

Lähes kaikki modernissa psykiatriasta keskittyy psykofarmakologiaan eli kemiallisten lääkeaineiden käyttöön. Kaikki merkittävimmät sairaudet on medikalisoitu. Samaa lääkeainetta voidaan käyttää lukuisiin sairauksiin.

Mikään muu terapia ei tule kyseeseen, ja silloin kun sitä annetaan, on sen oletuksena potilas lapsenkaltaisena avuttomana olentona. Tämä tarkoittaa että mitään todellista työtä tai opiskelua vastaavaa kuntoutusta ei ole tarjolla.

On selkeä näyttö siitä että mitä pidempään potilasta lääkitään, sitä heikompi on hänen kognition odote. Lääkärit kääntävät tämän toisinpäin: heidän mukaansa kognition heikkeneminen johtuu sairaudesta, ja lääkityksellä voidaan tätä heikkenemistä ehkäistä.

Kokemukseni 2000-luvun psykiatrisena kuntoutuja on, että lähes kaikki lääketiede on huijausta.

Kahleet, ja kidutus, ja aivojen silpominen on jo kokeiltu. Nyt on ilmesesti tullut aika käyttää kemikaaleja potilaiden alistamiseen. Kemiallinen pakkopaita kaikille!

Hyväkuntoinenkaan potilas ei pääse hoidosta ilman että antaa mielenterveyskuntoutujan uskontunnustuksen: "Minä olen mielisairas, ja tarvitsen lääkkeeni." Mitään pyhää kolminaisuutta tässä ei ilmeisesti ole lähdetty hakemaan.

Skitsofrenian hoitoon käytössä olevista lääkkeistä

Suurin osa käytetyistä lääkkeistä näyttäisi heikentävän muistia, päättelykykyä ja intuitiota. Olen myös pyörtynyt lääkkeen aiheuttamaan pahoinvointiin. Annos kohdillaan? Sääntö vaikuttaisi olevan että kaikkia lääkkeitä määrätessään lääkityksen annos on kaksin-kolminkertainen siihen nähden mikä potilaasta vaikuttaisi kohtuulliselta.

Lääkkeiden aiheuttama tyhmeneminen aiheuttaa täsmälleen samalaista outoutta, ja ajattelun syrjähtelyä, ja ajattelun vaikeutta mitä lääkäri pitää sairauden oireena.

Jos mokaat lääkkeiden fuskaamisessa ennen kuin pääset pois sairaalasta, joutunet injektiolääkitykseen. Lääkäri tietää injektion vasteen olevan parempi kuin pillereissä. Tähän on selityksenä on tietysti se että pitoisuus plasmassa on tällöin myös pienempi. Tämä ei tosiaan ole mitään teoreettistä fysiikkaa.

Miksi vaivautua nöyryytettäväksi CRT-kuntoutuksessa?

Jos joku on oikeasti huonossa kunnossa, voit saada vai auttavia tuloksia aikaa terapialla; paljon parempia tuloksia voit saada aikaiseksi mikäli poistat sairauden prima causan, alkusyyn - tässä tapauksessa lääkärin käärmeöljyt.

Se miten CRT on hoidossa rakennettu, antaa tilaa vain epäonnistumiselle. On ihan tarpeeksi nöyryyttävää joutua lääkityksi pakolla. Tämän lisäksi joutuu hyppimään lääkärin pillin tahtiin ihan kaikessa. Onko tämä systeemi oikeasti rakennettu minkään muun kuin lääketieteellisten auktoriteettien arvovallan maksimoimiseksi?

Loppusanat

Antakaa minulle vapaus valita oma hoitoni. Voisin sitten vapaa-ajalla kuntouttaa itseäni vaikka opiskelemalla tai pelaamalla shakkia. Nykyinen lääkitys estää lukemisen. Kun fuskasin, sain luettua kirjan kolmessa päivässä, nyt siihen menee kolme kuukautta.

Ettei vain olisi käynyt CRT:ssä, ja psykiatriassa laajemmin, kuin Baby Einstein ohjelman kehittäjille; eli että lopputulos tyhementää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset